Home > General > Normalització del ritme de creixement a les principals economies

Normalització del ritme de creixement a les principals economies

02/09/2021

Ahir va ser un dia de borses mixtes però amb biaix positiu, sense moviments rellevants amb l’excepció d’un rebot dels selectius a la Xina i França. Vam conèixer l’evolució dels PMI de vàries economies importants, un indicador que serveix de termòmetre de l’activitat econòmica en què el nivell 50 separa una situació d’expansió econòmica, en cas de superar-lo, d’una de contracció econòmica, en cas de situar-se per sota. En aquest sentit, a la Xina es va confirmar la desacceleració econòmica després de publicar un PMI de Caixin de 49,2, decreixent des de l’anterior lectura de 50,3. A Europa els PMI de la zona euro, Alemanya, França i la Gran Bretanya van decréixer, mentre que l’economia espanyola es va desmarcar positivament, augmentant a 59,5 des de 59. Similars resultats es van obtenir als Estats Units, on el PMI manufacturer de l’ISM va augmentar, situant-se moderadament per sobre de les expectatives en 59,9.
Del terreny laboral cal destacar dues dades, en primer lloc la taxa d’atur del 7,6% de la zona euro que continua millorant a mesura que es va recuperant la normalitat, i el canvi de les nòmines no agrícoles ADP dels EUA, que van decebre els inversors augmentant només 374K quan s’esperaven 613K.
D’altra banda, ahir va tenir lloc la reunió de l’OPEP, per avaluar els nivells de producció de petroli i la publicació de l’evolució dels inventaris per part de l’AIE, en què es va posar de manifest que els estocs de l’or negre estan caient amb força.

Categories: General Tags: