Home > General > Correcció generalitzada a les portes de Jackson Hole

Correcció generalitzada a les portes de Jackson Hole

27/08/2021

Ahir la sessió es va tenyir de vermell en totes les regions geogràfiques. Les caigudes d’Àsia van ser més acusades a Xina, que es van situar al voltant del -2%. A Europa l’índex IBEX 35 va tenir el pitjor comportament amb una davallada del -0,94% i l’Euro Stoxx 50, referència del continent, va tancar un 0,27% avall en 4.169 punts. Wall Street va continuar la tendència baixista a les portes de la reunió de política monetària a Jackson Hole, i amb la geopolítica en el punt de mira dels inversors degut a la complicada situació que s’està vivint a Afganistan. En horari de tancament europeu el Russell 2000 destacava perdent entorn mig punt percentual, mentre l’S&P 500 queia un -0,20%.
Les publicacions macroeconòmiques tampoc van ajudar a les borses, ja que el PIB del segon trimestre d’Estats Units es va situar en 6,6%, una dècima per sota de les estimacions i lleugerament per sobre de l’anterior lectura de 6,5%. D’altra banda, les noves peticions de subsidi d’atur van augmentar a 353K, superant en 3K les previsions dels analistes.
En matèria de política monetària es van publicar les actes de la darrera reunió del Banc Central Europeu i posteriorment, va comparèixer Schnabel, membre del comitè executiu de la institució.
L’encreuament eurodòlar cotitzava pla a 1,1760, l’or tampoc presentava canvis de rellevància, a un preu de 1.793 dòlars per onça. I per acabar, el petroli queia moderadament, situant el preu del Brent en 70 dòlars/barril i del WTI en 68 dòlars/barril.

Categories: General Tags: