Home > General > Calma als mercats i nous màxims històrics a Estats Units

Calma als mercats i nous màxims històrics a Estats Units

26/08/2021

Els mercats asiàtics van tancar dimecres majoritàriament a l’alça. Els selectius xinesos van presentar lleugers guanys, mentre que el Nikkei japonès va finalitzar pla. D’altra banda, les borses europees van acabar  en tonalitat mixta, on l’Euro Stoxx 50 va guanyar un 0,07%, i va acariciar els 4.200 punts. El FTSE 100, principal índex del Regne Unit, també va cotitzar en verd, amb uns guanys del 0,35%.  Als EUA els principals índexs cotitzaven en terreny positiu i sense grans variacions però cal destacar que les referències S&P 500 i Nasdaq van assolir nous màxims històrics.
En el terreny macroeconòmic vam conèixer que l’Ifo de confiança empresarial a Alemanya va corregir respecte a l’anterior lectura, i es situar en 99,4, inferior als 100,4 que esperava el consens dels analistes.
A nivell de compareixences, destaquem la de Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu, en la qual va expressar, entre d’altres temes, que els emissors de monedes digitals haurien de tenir les mateixes condicions que la resta d’emissors d’actius financers per evitar blanqueig de capitals i finançament del terrorisme.
Pel que feia a les matèries primeres, el petroli es negociava en verd amb increments del 0,80% tant en el WTI i el Brent, i situa el seu preu en 68 i 71 dòlars el barril, respectivament. L’alça ve explicada en gran mesura per la publicació dels inventaris de cru de l’AIE, la qual va apuntar a una reducció d’aquests superior a l’estimada.

Categories: General Tags: