Home > General > BCE: tolerància lleugerament més alta a la inflació

BCE: tolerància lleugerament més alta a la inflació

23/07/2021

Les borses europees van mantenir una direcció alcista un dia més, amb l’Euro Stoxx-50 tancant en 4.057 punts, fet que implicava una variació positiva del 0,77%. Wall Street cotitzava en to mixt presentant baixa volatilitat, amb l’excepció del Russell-2000, que corregia un 1,76%. A l’Àsia les borses van tancar alcistes, però el Nikkei japonès no va cotitzar per festivitat.
En termes de política monetària, el Banc Central Europeu va decidir mantenir sense canvis els tipus d’interès. Lagarde va afirmar que no els augmentaria fins no assolir el seu nou objectiu d’inflació del 2%, un missatge que refermava la intenció de la institució de mantenir un biaix acomodatici  que continuï donant suport a la recuperació.
Als Estats Units es van publicar les noves peticions de subsidi d’atur, les dades van ser menors que les esperades pel consens d’analistes, ja que van ascendir a 419K mentre que la previsió era de 350K i l’anterior lectura, de 368K. També vam conèixer l’evolució de les vendes d’habitatges de segona mà, que van sorprendre negativament.
La temporada de resultats continuava en plena efervescència, publicant xifres trimestrals empreses tan rellevants com Intel, Abbot Labs, Danaher, AT&T i Unilever.
Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava pràcticament pla entorn els 1.800 dòlars per unça. D’altra banda, el petroli continuava recuperant-se de la volatilitat de principi de setmana, sumant un punt percentual. Finalment, l’euro perdia un 0,22% respecte al dòlar, afavorit en part pel missatge dovish del BCE.

Categories: General Tags: