Home > General > Preocupació pel turisme a les portes de l’estiu

Preocupació pel turisme a les portes de l’estiu

29/06/2021

Els índexs asiàtics van tancar el dia sense grans variacions i amb cert to pessimista. Únicament la borsa de Shenzhen va arribar a obtenir guanys, amb una variació diària del 0,98%.
A Europa els índexs van tancar amb pèrdues de certa rellevància. L’Euro Stoxx-50 va cedir en un 0,75% tancant en 4.089 punts. Els índexs perifèrics van ser els més castigats, com ara l’IBEX-35, que es va deixar un 1,99%. Aquesta correcció va estar en part explicada per la preocupació entorn a la variant Delta de la Covid-19. De fet, el govern espanyol va anunciar majors restriccions als viatgers provinents del Regne Unit, fet que va provocar que els valors relacionats amb el turisme caiguessin amb força com, per exemple, IAG (-6,24%), Melià (-6,44%) o Booking (-4,32%).
A l’altre costat de l’Atlàntic tornàvem a tenir el sentiment de l’any passat, en el qual les tecnològiques, les reines del consum no físic, van ser les que aconseguien cotitzar a l’alça. El Nasdaq s’incrementava un 0,72% mentre que l’S&P-500 cotitzava pràcticament pla, afavorit pel pes rellevant que té el sector tecnològic sobre l’índex.
El petroli va corregir prop d’un 1,5% llastat per una possible menor demanda a causa de l’empitjorament de la pandèmia al continent asiàtic. Països com Indonèsia, Malàisia i Tailàndia estan endurint les restriccions per l’augment dels contagis, mentre que la Xina donava per controlat un rebrot a la regió més poblada. Aquesta setmana esperem més moviments en el petroli ja que es reunirà l’OPEP+ per decidir si augmentar la producció de cara al mes vinent.

Categories: General Tags: