Home > General > Acord d’infraestructures als EUA i progrés en les negociacions de la PAC a Europa

Acord d’infraestructures als EUA i progrés en les negociacions de la PAC a Europa

26/06/2021

Els principals selectius asiàtics van tancar divendres majoritàriament en positiu, entre els quals destaca la borsa de la Xina, que va liderar els guanys amb increments propers a dos punts percentuals. Les borses europees van tenir un rumb heterogeni però sense presentar gran volatilitat, mentre que als Estats Units els índexs van cotitzar amb relativa calma.
A la majoria de matèries primeres predominava el verd després que el president Biden anunciés l’assoliment d’un acord entre republicans i demòcrates per a la renovació de les infraestructures del país per un import d’1,2 bilions de dòlars.
D’altra banda, els líders de la Unió Europea van reunir-se per arribar a un consens pel que fa a la Política Agrària Comuna (PAC), un tema clau perquè suposa un terç del pressupost de la UE entre 2021-2027. El comissari d’agricultura, Janusz Wojciechowski, va ser optimista en les seves declaracions respecte al progrés i compromís assolit entre les parts.
En el terreny macroeconòmic, destaquem la publicació a Estats Units de l’índex de preus PCE, que va ser del 3,9% interanual. Aquest indicador d’inflació mesura l’evolució dels preus en el consum intern del país i és de vital importància tenint en compte el recent viratge en el discurs de la FED.
Finalment, el dòlar continuava depreciant-se respecte a l’euro i seguia la tendència iniciada a inicis de setmana, corregint parcialment la brusca revalorització de la setmana anterior influenciada per les paraules de Powell.

Categories: General Tags: