Home > General > Sembla que la inflació no serà tan transitòria

Sembla que la inflació no serà tan transitòria

18/06/2021

La Reserva Federal no va realitzar canvis en els tipus d’interès però a la posterior compareixença Jerome Powell va deixar la porta oberta a discutir en properes reunions el tapering, és a dir, la retirada progressiva del suport del banc central a l’economia.
El dòlar va reaccionar amb una apreciació rellevant, tocant ahir el nivell més alt de dos mesos respecte de l’euro. El tipus de canvi eurodòlar se situava en 1,1909 en horari de tancament de mercat europeu, que significava una caiguda de la moneda única del 0,71%.
Les preocupacions sobre una inflació més persistent que l’esperada i un dòlar més car van impactar sobre el preu de l’or, que va tocar mínims de sis setmanes arribant a 1.770 dòlars per unça.
La resta de matèries primeres també van corregir com, per exemple, la plata i la pal·ladi, que queien un 7% i un 10%, respectivament. En el cas del petroli, les caigudes van ser de prop d’un 2,50% tant pel WTI com pel Brent.
D’altra banda, els rendiments del deute de l’estat escalaven amb contundència, ja que el yield del treasury a 10 anys dels Estats Units s’enfilava a l’1,50%, mentre que el del Bund alemany se situava en     -0,20%.
Finalment, a les borses europees els moviments no van ser gaire importants, de fet l’Euro Stoxx-50 va tancar amb un guany del 0,15%. En canvi, als Estats Units tots els índexs cotitzaven en vermell excepte el Nasdaq, que obviava les paraules de Powell.

Categories: General Tags: