Home > General > Pendents de la Reserva Federal

Pendents de la Reserva Federal

17/06/2021

Les borses asiàtiques ahir van tancar mixtes, després que a la Xina es publiqués l’índex de producció industrial i aquest estigués per sota de l’esperat. Al Japó, la balança comercial va ser inferior a les prediccions, publicant un dèficit comercial de 187.100 milions de iens, després d’haver obtingut tres mesos consecutius amb saldos positius. Poc abans de les publicacions xineses, al Regne Unit es va donar a conèixer l’índex de preus al consumidor del mes de maig, on va arribar fins al 2,1% enfront al consens, el qual esperava un augment fins a l’1,8% des de l’1,5% anterior. A Europa, tots el mercats van tancar lleugerament en verd, sense cap moviment significatiu, degut a la cautela dels inversors davant del principal catalitzador de la jornada, la decisió a les 20.00 CET dels tipus d’interès nord-americans i la posterior roda de premsa del president de la Fed, Jerome Powell. Això també va fer que fins a mitja sessió el Nasdaq cotitzés en positiu, mentre que l’S&P-500 i el Dow Jones ho van fer plans. També als Estats Units es van publicar els inventaris de cru l’AIE, on les previsions de -3.290 milions de barrils van restar molt curtes a la disminució de -7.355M, fet que va indicar per segona setmana consecutiva un augment de la demanda i obertura dels mercats globals. Després de la lectura, tant el petroli Brent com el WTI cotitzaven en verd, en què el barril anglosaxó va superar els 74,50 dòlars, superant màxims de l’any 2019.

Categories: General Tags: