Home > General > El focus de la setmana estarà sobre la Fed

El focus de la setmana estarà sobre la Fed

15/06/2021

El dia va ser força tranquil quant a publicacions econòmiques. Va destacar la producció industrial de la zona euro amb un augment del 0,8% en el mes d’abril i la del Japó amb un creixement del 2,9% en el mateix període.
Pel que fa a les borses, la de la Xina va romandre tancada per festivitat mentre que els índexs europeus van obtenir guanys, destacant les borses portuguesa i espanyola, que van tancar en +1,01% i +0,83%. Wall Street, en canvi, cotitzava en to mixt a l’espera a la reunió de dos dies de la Reserva Federal que tindrà lloc aquesta setmana. L’S&P-500 i el Dow Jones reculaven mentre el Nasdaq augmentava prop de mig punt.
El parell eurodòlar augmentava un 0,16% mentre l’or baixava un 0,73% afectat per un repunt del rendiment del deute americà, que situava el de 10 anys en 1,49%. D’altra banda, el petroli obtenia alces a causa de l’optimisme envers la recuperació de la demanda, ja que s’està incrementant el tràfic aeri als Estats Units. El bitcoin entrava en màxims de dues setmanes superant els 40.000 dòlars coincidint amb un tuit optimista d’Elon Musk sobre la criptodivisa.
Finalment, tot i la major confiança dels països sobre que estem en la recta final de la pandèmia, cal remarcar que el Regne Unit va signar un endarreriment d’un mes en la reobertura degut a la preocupació que està suscitant la variant Delta del virus.

Categories: General Tags: