Home > General > El BCE manté invariables els tipus d’interès i el PEPP

El BCE manté invariables els tipus d’interès i el PEPP

11/06/2021

Els selectius asiàtics van acabar la sessió d’ahir majoritàriament a l’alça, en què la Xina es va veure afavorida per la lectura alcista de nous préstecs, els quals van augmentar amb relació a l’anterior publicació i les previsions de consens.
El Banc Central Europeu no va donar sorpreses, ja que va deixar els tipus d’interès intactes i no va fer variacions en el programa de compra de deute per emergència pandèmica, més conegut per les sigles en anglès PEPP.
Als Estats Units les noves peticions de subsidi d’atur van marcar un nou mínim de 15 mesos en 376K i, juntament amb unes dades d’inflació que van sortir per sobre de l’esperat, tot apunta a una recuperació sòlida dels nivells d’activitat econòmica. En el cas de l’IPC subjacent l’increment de preus es va situar en el 3,8% interanual, el major augment des del 1992.
Pel que fa a les borses, Europa va tancar mixta, amb la referència Euro Stoxx-50 pràcticament sense moviment. En canvi, als Estats Units els principals índexs cotitzaven a l’alça i l’indicador de volatilitat VIX disminuïa més d’un 7%. Tanmateix, destacava negativament el Russell-2000, ja que presentava una caiguda del 0,80%. En el mercat de matèries primeres el petroli WTI i Brent corregien moderadament, mentre l’or cotitzava pràcticament pla per sota dels 1.900 dòlars per unça. D’igual manera, el parell de divises eurodòlar cotitzava estable en 1,2171.

Categories: General Tags: