Home > General > Indefinició i calma, en espera de les paraules de Lagarde

Indefinició i calma, en espera de les paraules de Lagarde

10/06/2021

Durant el dia d’ahir es van publicar diverses dades macroeconòmiques. Les més rellevants van ser indicadors d’inflació a la Xina, la balança comercial d’Alemanya i els inventaris de cru dels Estats Units.
Al gegant asiàtic l’IPC es va situar a l’1,3%, moderadament per sota del consens, en canvi, l’índex de preus del productor va superar les estimacions amb un resultat del 9%, el ritme d’increment més ràpid des del 2008. El govern xinès va comunicar que intensificaria el seguiment dels preus i prendria mesures per evitar el creixement excessiu d’aquests.
Els inventaris de petroli als Estats Units van continuar a la baixa en un import superior a l’esperat, indicant una millora en la demanda que va de la mà del control de l’oferta per part dels productors. La caiguda va ser 5,2 milions de barrils, davant unes expectatives de reducció de 2,6 milions.
Les borses europees no van tenir un rumb clar, quedant a l’espera de rebre més pistes sobre l’evolució econòmica i la política monetària a la compareixença d’avui del BCE. En aquest sentit, l’Euro Stoxx-50 va obtenir una tímida variació a l’alça del 0,02%, mentre que la referència alemanya DAX es va desmarcar de la resta de borses deixant-se un 0,38%. Creuant l’Atlàntic, un panorama similar es veia a Wall Street, on el Russell-2000 i el Dow Jones reculaven lleugerament mentre l’S&P-500 i el Nasdaq aguantaven el verd.
Per acabar, el parell eurodòlar se situava en 1,2179, també sense grans variacions.

Categories: General Tags: