Home > General > Els bancs centrals tornen a ser els protagonistes

Els bancs centrals tornen a ser els protagonistes

03/06/2021

Les borses asiàtiques van tancar dispars, en què la Xina va finalitzar a la baixa, en canvi el país nipó ho va fer en verd. A Europa la majoria de selectius més representatius van cotitzar en una tònica mixta durant gran part del dia, malgrat que a final de sessió es va veure un canvi de rumb que els va situar en positiu gairebé tots a l’espera de la reunió del BCE amb Christine Lagarde al capdavant. En referència amb les dades macroeconòmiques, destacava la dèbil lectura de les vendes minoristes procedents d’Alemanya, que seguia en terreny negatiu i decebia els analistes. Wall Street continuava la tònica europea i cotitzava amb augments a tancament de la sessió europea a l’espera de la publicació del Llibre beix de la Fed tot i que aquesta vegada no despertava tantes expectatives com és usual. Els inversors romandran ben atents a les dades d’ocupació americanes que es publicaran a final de setmana, en què podríem veure una nova millora de la situació econòmica a mesura que avança el procés de vacunació.
Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava pla al voltant dels 1.906 dòlars l’unça, d’altra banda, el petroli seguia augmentant gradualment ahir, després que el bon sentiment en relació amb les pujades de la demanda de cru previstes per al 2021 contagiés d’esperança els inversors. El coure es va veure perjudicat a causa d’un dòlar més estable i una baixada en la demanda per part de la    Xina.

Categories: General Tags: