Home > General > Europa enceta el juny amb inèrcia positiva

Europa enceta el juny amb inèrcia positiva

02/06/2021

Durant el dia d’ahir majoritàriament tots els mercats van finalitzar la sessió en verd mostrant cert optimisme a les portes d’iniciar l’època estival, en què la davallada de les restriccions hauria de poder esdevenir un catalitzador clar de recuperació. Els índexs asiàtics van tancar amb pujades moderades amb la Xina sòlida gràcies a la lleugera variació positiva davant del que esperaven els analistes en lectura del PMI manufacturer de Caixin, però d’altra banda el Nikkei-225 va finalitzar amb una disminució del 0,16% i l’Índia va culminar plana. Els selectius europeus van coronar la sessió a l’alça, en què tant l’Euro­Stoxx com altres borses europees es van veure afavorides per les publicacions de PMI manufacturers o altres dades com l’IPC subjacent, però en contrapartida als altres aspectes macroeconòmics positius, el PMI manufacturer del Regne Unit va descendir. A Wall Street, la tònica continuava sent positiva per als selectius més cíclics/industrials impulsats per les bones dades macroeconòmiques de l’ISM de manufactures, que se situava de nou en territori d’expansió.
Al mercat de commodities continuava destacant el preu a l’alça del petroli amb pujades superiors al 2%, en què el barril Brent i el West Texas Intermediate cotitzaven per sobre de 70 i de 68 dòlars, respectivament. L’or, l’actiu refugi per excel·lència, cotitzava pràcticament pla en un dels nivells psicològics, el de 1.900 dòlars.

Categories: General Tags: