Home > General > L’IPC torna a repuntar al Vell Continent

L’IPC torna a repuntar al Vell Continent

01/06/2021

El selectius asiàtics van tancar mixtos. A la Xina van tancar majoritàriament a l’alça exceptuant el Hang Seng de Hong Kong, que va acabar la sessió pla. Al Japó, el Nikkei-225 va finalitzar en vermell amb una caiguda de gairebé un punt percentual. Les principals borses europees van acabar amb caigudes poc rellevants, amb l’EuroStoxx-50 culminant entorn a -0,25%. Als Estats Units, els índexs cotitzaven majoritàriament en verd a l’hora de tancament del Vell Continent, en què el Dow Jones va prendre la davantera tant al Nasdaq com a l’S&P-500, deixant entreveure una nova sessió en què predominaria el domini dels valors més industrials davant dels tecnològics. En relació amb les dades macroeconòmiques europees, destacaven les d’inflació, en què les provinents d’Alemanya i en general del Vell Continent mostraven un nou repunt de prop del 2%, que és la xifra en la qual se sentiria còmode el BCE. Per sobre d’aquestes xifres, es podrien esperar possibles actuacions per tal de controlar-la, fet que encara sembla prematur i que caldrà corroborar en els propers mesos. Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava pla entorn als 1.907 dòlars l’unça. Quant al petroli, tant el barril de cru Brent com el de WTI pujaven més d’un 1% encara que les exportacions de l’Iran van caure, ja que un sondeig de Reuters va indicar que la producció de cru de l’OPEP va augmentar el mes de maig. Dues de les principals criptomonedes, com el bitcoin o l’ethereum, cotitzaven amb apreciacions superiors al 5%.

Categories: General Tags: