Home > General > Primer pressupost Federal de l’Administració Biden

Primer pressupost Federal de l’Administració Biden

29/05/2021

El dia va començar amb publicacions macroeconòmiques de França. El PIB interanual del país gal es va situar en l’1,2%, mentre que el del primer trimestre del 2021 va ser del          -0,1%, per sota del pronòstic dels analistes del 0,4%. Pel que fa a l’IPC, es va situar en el 0,3% en termes mensuals, mentre la despesa del consumidor va caure un 8,3%, sorprenent negativament el consens.
D’altra banda, a Europa es pausaven les negociacions quant a la política agrícola comuna (PAC) sense arribar a cap acord. Recordem que aquest tema és de vital importància ja que suposa aproximadament un terç del pressupost del bloc.
Més tard, als Estats Units, les principals lectures van ser les del PMI de Chicago, que es va situar en 75,2 versus 68 esperat, i la confiança del consumidor de Michigan, que es va situar en 82,9.
Els mercats financers cotitzaven amb la mirada posada en l’anunci del pressupost Federal dels Estats Units, el primer de l’era Biden, esperant un augment important de la despesa destinada a finançar els plans d’inversió proposats pel Partit Demòcrata.
En general, les borses van cotitzar amb optimisme, amb alces més importants al vell continent i destacant a l’Àsia el comportament del Nikkei japonès, que va tancar el dia amb un augment del 2,10%.
En el mercat de les criptodivises, el bitcoin tornava a patir una sessió volàtil situant-se per sota dels 37.000 dòlars. Finalment, el dòlar s’apreciava respecte a l’euro, situant el tipus de canvi en 1,2168.

Categories: General Tags: