Home > General > El deute americà toca màxims des de la pandèmia

El deute americà toca màxims des de la pandèmia

31/03/2021

El rendiment dels bons del Tresor americà va tocar nous màxims des de l’inici de la pandèmia per l’expectativa de més despesa i creixement, ja que Joe Biden estaria a punt d’anunciar un pla destinat al desenvolupament de la infraestructura. Com a conseqüència el dòlar s’enfortia canviant-se respecte a l’euro a 1,1727, a nivells màxims de quatre mesos, i l’or baixava per sota de 1.700, pel cost d’oportunitat que suposa la inversió en bons dels Tresor. La borsa americana també presentava caigudes moderades d’entre el 0,20% i el 0,30%, i el selectiu Russell 2000 era l’únic que repuntava, pujant un 1,46% en horari de tancament de mercat europeu. La publicació de l’índex de confiança del consumidor de The Conference Board va sorprendre incrementant de 96,9 a 109,7, apuntant un optimisme respecte a la despesa dels consumidors americans.
Creuant l’Atlàntic, les borses europees obviaven el fet que la situació del virus està endurint els confinaments al centre del continent i l’Eurostoxx tancava l’1,10% amunt, en 3.925 punts. El DAX alemany continuava el seu ral·li i s’apuntava un 1,37% a l’alça. AstraZeneca va continuar protagonitzant les notícies sobre les vacunes, després de comunicar que no té cap impediment legal per al subministrament complet de les dosis acordades amb la UE, entrant en contradicció amb les declaracions del ministre de Sanitat britànic, que ha assegurat que tenen un acord que prioritza el subministrament al seu país.
El petroli corregia per una previsió menor de la demanda europea i el desbloqueig del vaixell al canal de Suez.

Categories: General Tags: