Home > General > Peticions de subsidi d’atur als EUA: a mínims d’un any

Peticions de subsidi d’atur als EUA: a mínims d’un any

26/03/2021

El PIB del quart trimestre dels Estats Units es va situar en 4,3%, dues dècimes per sobre de les estimacions. Les noves peticions de subsidi d’atur van ser de 684K, millor que les 730K esperades i les 781K de l’anterior lectura. Tot i que el mercat laboral americà trigarà a recuperar-se completament, és cert que la tendència continua sent positiva.
Al gegant asiàtic, Mu Chang­chun, alt càrrec del Banc Popular de la Xina, va presentar propostes relacionades amb la regulació de les monedes digitals emeses per bancs centrals, ja que el país està explorant sobre la creació de la seva moneda virtual oficial. Mentrestant, el bitcoin es deixava prop del 8%.
Les notícies a Europa es continuaven centrant en l’evolució de la pandèmia, ja que les dades mostren augments preocupants de contagis i hospitalitzacions. Per exemple, a França estan tenint el pic d’ocupació de les UCI més rellevant que hi ha hagut aquest any.
La fortalesa de l’economia americana i el seu bon ritme de vacunacions respecte al vell continent continuava apreciant el dòlar, que es canviava a 1,1774, nivells no vistos des de novembre de l’any passat.
Pel que fa a l’evolució de les borses, l’Eurostoxx va tancar pla i la resta de selectius europeus van presentar signes mixtos i sense grans variacions. Als Estats Units, l’S&P-500 s’incrementava un discret 0,22%, mentre que el Nasdaq es deixava un 0,18%. Destacava l’índex de petites i mitjanes empreses Russell-2000 sobre la resta amb un increment de l’1,41%.

Categories: General Tags: