Home > General > El sector turístic europeu perd Setmana Santa i mira amb preocupació l’estiu

El sector turístic europeu perd Setmana Santa i mira amb preocupació l’estiu

24/03/2021

La cita del dia va ser la compareixença conjunta de Jerome Powell i Janet Yellen al Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants dels Estats Units, per donar la seva visió de la política monetària i fiscal portada a terme per recuperar l’economia.
El preu del petroli va patir una davallada important degut al constant empitjorament de les dades de contagis a Europa i un programa de vacunacions massa lent. Alemanya, el principal consumidor de petroli del vell continent, va anunciar la decisió d’entrar en confinament estricte durant els festius de setmana santa per anticipar-se a un possible repunt dels casos i, com a conseqüència, el Brent es deixava un 4,07% i el WTI un 4,45%, fins a 62,03 dòlars per barril i 58,85 dòlars per barril respectivament.
Aquest temor també es va fer sentir en el sector turístic per l’alentiment de la tornada a la normalitat. Destaquem, per exemple, les caigudes rellevants d’aerolínies com IAG, que queia un 4,81%%, Lufthansa un 3,80% i Ryanair un 2,38%.
El pessimisme es va traslladar a les borses europees, amb caigudes moderades generalitzades a excepció dels selectius d’Espanya i Portugal, que acabaven el dia sumant un 0,56% i un 0,59% respectivament. Als Estats Units vam tenir signes mixtos, el Nasdaq liderava els guanys amb un 0,58% amunt i Russell 2000 les pèrdues, decreixent un 1,68%. El dòlar guanyava força respecte a l’euro situant-se en 1,1865, la qual cosa significava una depreciació de la moneda única del 0,56%.

Categories: General Tags: