Home > General > Esperem sobreescalfament econòmic aquest any?

Esperem sobreescalfament econòmic aquest any?

20/03/2021

La falta de concreció de Powell en relació amb els rendiments del treasuries va continuar fent-se sentir als mercats financers, que continuen descomptant un increment de la inflació i com a conseqüència un tapering, que podria aplicar-se tan aviat com a final d’aquest any o principi del que ve. En aquest context, el dòlar mantenia la seva força respecte de l’euro amb el tipus de canvi prop d’1,19, mentre que les borses cotitzaven mixtes amb cert to pessimista a Europa.
El petroli entrava en una correcció important que va ser força acusada en la sessió de dijous, deixant-se el Brent un 6,94% i el WTI un 7,12%. El conjunt de varis motius van impulsar aquesta caiguda, com ara l’expansió del virus a Europa (França ha confinat vàries zones, inclosa París), rumors que Putin contraatacarà per les recents acusacions de Biden amb augments de la producció de petroli (impactant negativament sobre els productors americans), i la notícia que Mèxic augmentaria la seva producció diària. En definitiva, por a la reducció de la demanda i a augments de la producció.
El Banc de Japó va fer declaracions que podrien ser interpretades com un ajust de la política monetària, en reconèixer que els programes de compres d’actius que ha portat a terme durant dècades no han tingut l’efecte desitjat pel que fa a evitar la deflació.
Pel que fa a la vacuna del   coronavirus, tot i que vam veure com alguns països decidien reprendre les inoculacions amb AstraZeneca després del vistiplau de l’Agència Europa del Medicament, d’altres com Noruega, Suècia i Dinamarca no ho feien.

Categories: General Tags: