Home > General > Les paraules de Powell seran el centre d’atenció aquesta setmana

Les paraules de Powell seran el centre d’atenció aquesta setmana

17/03/2021

Ahir es va iniciar la reunió de dos dies de la Reserva Federal, mentrestant el Nasdaq liderava els guanys de la plaça americana incrementant-se l’1,10%. L’S&P tocava màxims històrics mentre que els selectius més ponderats en sectors cíclics, com ara el Dow Jones i el Russell 2000, queien un 0,34% i un 1,11%, respectivament. Al vell continent les borses mantenien un to positiu, amb l’índex Eurostoxx-50 apuntant-se un 0,55%, tancant en 3.850 punts. Destacaven en terreny positiu Londres, Frankfurt i Amsterdam, amb increments del 0,80%, 0,66% i 0,71%, respectivament. Les publicacions macroeconòmiques més rellevants de la sessió d’ahir van ser l’índex Zew de confiança inversora a Alemanya, el qual es va situar en 76,6, superior al 74 esperat i el 71,2 de l’anterior dada, i les vendes minoristes dels Estats Units, que van patir una reducció del 2,7%, pitjor que la caiguda del 0,1% que s’esperava. Recordem que aquesta dada es calcula a partir d’una mostra variada de botigues minoristes (excloent vehicles) amb l’objectiu d’obtenir un indicador de la despesa dels consumidors i, per tant, de la confiança i dinamisme de l’economia. Quant a l’evolució de la pandèmia, destaquem que més països europeus s’han adherit a la decisió de suspendre temporalment les inoculacions de la vacuna de la farmacèutica AstraZeneca, en espera de l’opinió de l’Agència Europea del Medicament i l’Organització Mundial de la Salut.
El dòlar s’apreciava respecte de l’euro un 0,23%, baixant de la cota d’1,19.

Categories: General Tags: