Home > General > Vacunes, una de freda i una de calenta

Vacunes, una de freda i una de calenta

13/03/2021

Tot i tenir la tercera onada en clar retrocés i els programes de vacunació en marxa, algunes de les grans empreses tecnològiques i de telecomunicacions no veuen clar que hi hagi la possibilitat de portar a terme grans esdeveniments presencials a l’estiu, ja que moltes d’elles han desistit de participar en el Mobile World Congress, previst per a final de juny a Barcelona. Algunes de les principals firmes que han quedat fora del format presencial són Facebook, Oracle i Ericsson.
Amb relació a la vacuna, es va aprovar per part de l’Agència Europea del Medicament la desenvolupada per Johnson & Johnson, la qual s’espera que ajudi a accelerar el ritme de les inoculacions perquè es necessita només una dosi per assolir la immunitat. La creu de la moneda està sent la desconfiança que està generant la vacuna d’AstraZeneca per la hipòtesi que pugui generar coàguls a la sang del receptor. Països com Noruega, Islàndia i Luxemburg n’han suspès l’ús fins que no tinguin més estudis.
Als Estats Units, el president Biden va convertir en llei el paquet d’estímul econòmic, signant el que assegura que serà la via per tornar a la normalitat, que ha fixat en el 4 de juliol, dia que se celebra la independència del país.
Com a conseqüència d’aquest optimisme, els rendiments dels bons del Tresor americà van repuntar un altre cop, llastat el comportament de les accions a escala mundial. També es va apreciar el dòlar respecte de l’euro, no només per la visió d’una recuperació més vigorosa als Estats Units, sinó també pel discurs més dovish del Banc Central Europeu de dijous passat.

Categories: General Tags: