Home > General > L’OPEP+ es reuneix i es dispara el preu de l’or negre

L’OPEP+ es reuneix i es dispara el preu de l’or negre

05/03/2021

Els mercats europeus van mostrar un to mixt en la sessió d’ahir. L’Eurostoxx-40 tancava en 3.700 punts, un 0,20% negatiu, mentre que Frankfurt i Londres també presentaven pèrdues. No era el cas d’Espanya i Itàlia, que acabaven el dia un 0,30% i un 0,19% en positiu. La borsa americana cotitzava amb un S&P-500 que es movia al voltant dels 3.840 punts, que suposava un increment del 0,47%. Del costat negatiu destacava el selectiu de petites i mitjanes empreses, Russell-2000, que corregia un 0,67%. En un dia relativament tranquil quant a publicacions econòmiques, l’atenció dels inversors estava posada en les declaracions de Powell de la Fed sobre l’evolució de la recuperació i la política monetària. La Comissió Europea feia públics els seus objectius d’aquí al 2030, els quals se centraven en la igualtat, la formació i l’ocupació. En el terreny laboral es van publicar les noves peticions de subsidi d’atur dels Estats Units, les quals van sortir en 745K, millor que les 750K esperades però superiors a les 736K de la lectura anterior. L’OPEP+ es va reunir durant la tarda d’ahir per acordar les cotes de producció de petroli a partir de l’abril, mentrestant el petroli s’apuntava un fort increment de més del 5%, situant el Brent i el WTI en 67,41 i 64,54 dòlars per barril, respectivament. El dòlar s’enfortia respecte a l’euro cotitzant a un tipus de canvi d’1,2037.

Categories: General Tags: