Home > General > Dia de mercat indecís i el petroli s’aferra al verd

Dia de mercat indecís i el petroli s’aferra al verd

04/03/2021

Signes mixtos a les borses europees i poca volatilitat, tancant amunt l’Eurostoxx-50 en un 0,14%, impulsat per les borses com el DAX i el CAC-40, que sumaven un 0,29% i un 0,35%, respectivament. Del costat negatiu tenim la borsa espanyola i portuguesa, que van tancar un 0,32% i un 2,11% avall. A Wall Street els moviments van ser dispars, ja que el Nasdaq es deixava un 1,60%, destacant negativament respecte als altres índexs americans. L’S&P queia un 0,48% mentre que el Dow Jones i el Russell-2000 cotitzaven amb increments del 0,15% i 0,39%, respectivament. En l’àmbit macroeconòmic es van publicar una bateria de PMI mundials del febrer que donaven llum sobre l’evolució de la recuperació. El PMI de la Xina es va reduir respecte a l’anterior lectura a 51,7, i els PMI de serveis d’Espanya i Itàlia van sortir millor de l’esperat i van millorar respecte de la dada anterior. En canvi, les dades de França i Alemanya van mostrar un empitjorament. En conjunt, el PMI de la zona euro es va continuar situant per sota del nivell de 50. D’altra banda, el Regne Unit i els Estats Units van veure una millora del PMI però en el cas de la primera potència, inferior a l’esperada. Quant a matèries primeres, l’or continuava la senda baixista d’aquest any i cotitzava amb pèrdues de l’1%. D’altra banda, el petroli pujava de forma contundent, amb el WTI incrementant-se un 3,30% i el Brent un 2,68%. El dòlar es canviava respecte de l’euro a 1,2069.

Categories: General Tags: