Home > General > Contracció històrica, manca de vacunes i mercats alcistes

Contracció històrica, manca de vacunes i mercats alcistes

29/01/2021

Les publicacions macroeconòmiques més rellevants es van produir als Estats Units, el PIB del quart trimestre del 2020 va créixer a una taxa anualitzada del 4%, mostrant una gran desacceleració respecte a l’expansió del 33% anualitzat publicada el tercer trimestre. La contracció de l’any 2020 va ser del 3,5%, la pitjor des de la Segona Guerra Mundial i la primera des de la crisi financera del 2008. Tal com declarava Jerome Powell dimecres passat, el ritme de recuperació de l’activitat econòmica s’ha moderat en els últims mesos. El departament de Treball va publicar les sol·licituds de subsidi d’atur, que van arribar a 847K, reduint-se respecte a l’anterior publicació de 914K i millor que les 875K que estimava el consens.
A la Xina s’inicien els viatges de l’any nou amb certa tranquil·litat als mitjans de transport, ja que sembla que la població està seguint les recomanacions del govern de reduir al mínim possible els desplaçaments.
El mercat europeu va deixar de banda les incerteses respecte a la recuperació econòmica per tancar l’Eurostoxx un 0,60% amunt. Als Estats Units el Dow Jones es desmarcava de la resta de selectius incrementant un 1,85%, mentre que l’S&P-500, el Nasdaq i el Russell 2.000 presentaven guanys més moderats. Preus del petroli WTI i Brent mig punt percentual a la baixa, mentre que l’or s’apreciava un 0,47%. En el mercat de divises el dòlar es depreciava respecte a l’euro un 0,10%.

Categories: General Tags: