Home > General > Mercats a la corda fluixa pel virus i la manca de vacunes

Mercats a la corda fluixa pel virus i la manca de vacunes

28/01/2021

La tensió entre la Comissió Europea i AstraZeneca va escalar ahir degut a la reunió prevista entre les parts sobre el contracte de distribució de vacunes. En un primer moment, AstraZeneca decidia no presentar-se a la reunió, per rectificar posteriorment a causa de l’amenaça d’Europa de fer públic el contracte. Alemanya va presentar la revisió de les previsions de creixement, les quals es van reduir des d’un 4,4% a un 3% degut a la perspectiva de confinaments més durs del que esperava per a aquest 2021. L’índex GfK de confiança dels consumidors també va confirmar el pessimisme de la major economia europea, caient per quart mes consecutiu fins al 15,6 respecte a la previsió del 7,9. Després de 22 mesos, dos accidents amb 346 víctimes mortals i una gran crisi de prestigi, Boeing va aconseguir el permís de l’Agència Europea de Seguretat Aèria per tornar enlairar l’avió de passatgers 737 MAX. Els inventaris de petroli de l’AIE van baixar de forma inesperada pel mercat, esdeveniment que va impulsar el preu del petroli Brent i el WTI al voltant dels 56 dòlars i els 53 dòlars per barril, respectivament. Els mercats europeus tancaven amb caigudes importants mentre que els americans també cotitzaven en vermell a l’espera de la decisió de tipus d’interès de la Fed i la compareixença de Jerome Powell, en la qual no s’esperava que anunciés canvis. El dòlar s’apreciava de forma contundent respecte a l’euro a un tipus de canvi d’1,2093 (0,54%).

Categories: General Tags: