Home > General > Lagarde apunta un risc econòmic alt, però menys pronunciat

Lagarde apunta un risc econòmic alt, però menys pronunciat

22/01/2021

Ahir el Banc de Japó va mantenir intactes els tipus d’interès, com també ho va fer posteriorment el Banc Central Europeu. A la compareixença que segueix habitualment aquesta decisió, Christine Lagarde comunicava que l’activitat seguia en línia amb les previsions de creixement del 2021, tot i la probable desacceleració que patirem durant els primers mesos de l’any. Recordem que l’entitat estima que el PIB del 2021 de la zona euro presenti un augment del 3,9%. Certament, durant el primer trimestre d’aquest any l’economia es veurà ressentida per un lent inici en les vacunacions, la fortalesa de l’euro que pesa sobre les exportacions i l’augment de les restriccions socials. De fet, la Cimera Europea estudiava ahir l’aplicació d’un nou tancament de fronteres a la zona Schengen. Als Estats Units la principal dada macroeconòmica va ser la de noves peticions de subsidi d’atur, que van ascendir a 900.000 respecte a les 910.000 estimades. El petroli cotitzava en vermell a causa d’una sorpresa en publicació d’inventaris, que augmentaven en 2,6 milions de barrils respecte al consens que preveia un descens d’1,2 milions de barrils, segons l’Institut Americà del Petroli. Els mercats europeus cotitzaven a la baixa a hora de tancament, amb l’Eurostoxx un 0,17% avall. A l’altre costat de l’Atlàntic, l’S&P500 cotitzava pla, mentre que el Russell 2000 es deixava un 1,01% i el Nasdaq augmentava un 0,46%. L’or queia un 0,17% fins a 1.863 dòlars/ozt i el dòlar es deixava un 0,33% respecte a l’euro.

Categories: General Tags: