Home > General > El mes s’estrena amb pujades, iniciant el típic ral·li nadalenc

El mes s’estrena amb pujades, iniciant el típic ral·li nadalenc

02/12/2020

Ahir s’iniciava el desembre, l’últim mes de l’any. Un any que ha estat molt marcat per la volatilitat dels mercats a conseqüència de la pandèmia mundial. No obstant això, els mercats han recuperat la totalitat o gran part de les caigudes sofertes durant el mes de març i la volatilitat s’aproxima a nivells prepandèmia. A més, les dades macroeconòmiques provinents d’indicadors avançats auguren una sòlida recuperació econòmica. Tot i això, la realitat econòmica i social continua sent complicada per a moltes empreses i famílies. Durant la jornada d’ahir coneixíem l’indicador avançat, el PMI manufacturer de diversos països, que presentaven resultats diversos. A Europa en conjunt l’indicador millorava però empitjorava a Itàlia i Alemanya. Als Estats Units la xifra també empitjorava. Tanmateix, durant la jornada van comparèixer els presidents del BCE i la Fed, Christine Lagarde i Jerome Powell, respectivament, esperant que els governs arribin a un acord per aprovar els plans fiscals per continuar donant estímuls a les seves respectives economies. Pel que fa als mercats de valors, els principals índexs europeus cotitzaven a l’alça durant la sessió d’ahir, amb pujades que en algun cas superaven el punt percentual seguint amb el ral·li que han protagonitzat durant el mes de novembre. A l’altra banda de l’Atlàntic, els tres principals col·lectius americans també cotitzaven a l’alça amb guanys que superaven el punt percentual i registrant nous màxims històrics. El tipus de canvi eurodòlar avançava prop d’un 1% per situar el parell a màxims anuals a nivells d’1,205.

Categories: General Tags: