Home > General > Fi d’un novembre molt volàtil

Fi d’un novembre molt volàtil

01/12/2020

L’últim dia de novembre va servir per veure consolidacions de beneficis en la majoria de selectius globals, on s’ha viscut un dels mesos més atípics de la història ple de volatilitat. Si ve els primers dies de novembre van estar marcats per la incertesa d’unes eleccions americanes molt temptades de ser recorregudes judicialment per part de Donald Trump en cas de perdre-les, a mesura que anaven passant els dies semblava que finalment no seria així, i a falta d’encara confirmar-se, l’actual president en funcions reconeixeria la victòria del candidat demòcrata Joe Biden. El canvi de govern amb un Senat i un Congrés parcialment dividits va ser una molt bona notícia per als mercats. L’altre gran catalitzador de moviments a l’alça va ser la notícia sobre els grans avenços en la recerca de la vacuna contra la Covid-19 per part de l’americana Pfizer. Dies després, Moderna i més tard l’europea AstraZeneca també van voler sumar-se a la festa. Contra tot pronòstic, el novembre ha estat un dels millors mesos de l’any tenint en compte la situació en què ens trobem actualment i d’on veníem. Mentrestant, les dades macroeconòmiques europees seguien mostrant la debilitat del Vell Continent a l’hora de recuperar mentre que als Estats Units es veia una sòlida recuperació. A les antípodes del cas europeu estava la Xina, primer país a detectar el virus i primer país a sortir de la crisi sanitària i econòmica reportant esperançadores dades macroeconòmiques.

Categories: General Tags: