Home > General > Jornada de guanys generalitzats als mercats de valors

Jornada de guanys generalitzats als mercats de valors

26/11/2020

El mercat guanya inèrcia després que Donald Trump donés instruccions al seu equip per que col·laboressin en el traspàs de l’administració americana cap al vencedor de les passades eleccions, el demòcrata Joe Biden. A més, els mitjans de comunicació americans apuntaven que Biden podria nomenar Janet Yellen com a nova secretària del Tresor, l’expresidenta de la Reserva Federal. A nivell macroeconòmic, l’atenció se centrava en els indicadors avançats que es donaven a conèixer a Alemanya i els Estats Units. Al país germànic es publicava l’índex IFO de confiança empresarial del mes de novembre, amb un resultat per sobre de l’esperat, però mostrant un retrocés respecte al mes anterior causat per l’augment de casos de coronavirus. Seguint Alemanya, el PIB del tercer trimestre es se situava a 8,5%, un creixement superior a l’esperat i deixava el PIB anual d’Alemanya amb una caiguda del -3,9%. Als Estats Units, també es publicava l’indicador de confiança del consumidor que, era pitjor de l’esperat i retrocedia respecte al mes anterior. Amb tot, els mercats de valors recollien les notícies positives registrant pujades que en molts casos superaven el punt percentual. L’Ibex-35 superava els 8.000 punts en una sessió que ha registrat una pujada que voltava els dos punts percentuals. Altres col·lectius europeus com el Dax alemany o el CAC 40 francès limitaven els seus guanys en 1,26% i 1,21%, respectivament. Als Estats Units, els principals índex americans cotitzaven en verd. No obstant, el Nasdaq es quedava enrere amb plusvàlues al llindar del punt percentual.

Categories: General Tags: