Home > General > Sabor agredolç a Europa

Sabor agredolç a Europa

24/11/2020

Els selectius del Vell Continent iniciaven la setmana amb moderades apreciacions amb el rerefons de la notícia d’AstraZeneca i la futura producció de la vacuna a Europa. La farmacèutica britànica, en comparació amb les americanes Pfizer i Moderna, ha explicat que el seu percentatge d’eficàcia és menor, de prop del 70%, però les seves condicions de distribució són més favorables. Tot i la bona notícia que tornava a fer despuntar els mercats europeus, les dades macroeconòmiques relacionades amb els PMI de serveis i manufactures no van tardar a donar-se a conèixer i van aportar un gerro d’aigua freda als inversors. Les noves mesures de confinaments parcials al Vell Continent han minvat clarament la recuperació parcial que s’estava veient des de l’inici de la pandèmia i han donat una dosi de realitat als mercats. Per la seva banda, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, va mostrar la seva preocupació sobre la situació actual i va instar a dur a terme al més aviat possible les ajudes econòmiques per evitar començar a veure empreses en fallida si l’actual panorama no millora exponencialment en poc temps. Des de l’altra banda de l’Atlàntic, les dades macroeconòmiques en relació amb els PMI se situaven a les antípodes de les conegudes a Europa, mostrant la fortalesa de l’economia americana i la contínua recuperació. Així doncs, Wall Street iniciava la sessió amb el Dow Jones i l’S&P-500 en positiu mentre que el Nasdaq cotitzava amb lleugeres pèrdues.

Categories: General Tags: