Home > General > Els mercats finalitzen la setmana amb guanys moderats

Els mercats finalitzen la setmana amb guanys moderats

21/11/2020

Durant la jornada de dijous es va celebrar una trobada virtual dels líders de l’eurozona per tal d’aprovar els pressupostos europeus, on s’inclou el pla d’estímuls fiscals aprovat durant l’estiu, que va finalitzar amb un missatge d’unitat i compromís envers a la lluita contra la pandèmia. No obstant això, dos països membres, Polònia i Hongria, amenaçaven de vetar el pressupost europeu ja que no volen acceptar que el pagament dels fons europeus passi per un mecanisme de control de respecte a l’estat de dret i dels principis europeus. Tot i això, els inversors restaven importància a les amenaces d’una possible paralització dels pressupostos i recollien les paraules de les compareixences amb optimisme impulsant els mercats europeus durant la sessió d’ahir. En l’àmbit macroeconòmic, el més destacat del dia se centrava en les vendes minoristes del mes d’octubre al Regne Unit, que superaven les previsions dels analistes. Amb tot, la setmana tancava en territori positiu per als col·lectius europeus gràcies als guanys d’ahir. L’EuroStoxx-50 registrava guanys propers al punt percentual i l’IBEX-35 es quedava a prop del 0,5%. Als Estats Units, l’augment de casos de Covid i les notícies que alguns estímuls fiscals finalitzaran el 31 de desembre no s’assentaven bé als mercats americans, que sofrien caigudes que en cap cas superaven el mig punt percentual. Tot i això, l’índex tecnològic Nasdaq es mantenia en verd. Pel que fa a les divises, el tipus de canvi eurodòlar registrava lleugers retrocessos que el situaven a nivells d’1,1861 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: