Home > General > Europa finalitza la setmana a l’alça

Europa finalitza la setmana a l’alça

17/10/2020

L’inici de la segona quinzena d’octubre servia per tancar la setmana amb un to positiu generalitzat als selectius del Vell Continent, que vivien una jornada amb més volatilitat del normal degut al venciment d’opcions sobre índexs i aconseguia maquillar les dèbils cotitzacions dels mercats europeus en els últims 5 dies, que quedaven marcats per les noves mesures de contenció aplicades en diferents països per intentar frenar els rebrots. Pel que a fa a les dades macroeconòmiques, destacava positivament la balança comercial europea, que sorprenia a l’alça els analistes mentre que l’IPC europeu quedava en línia amb l’esperat. Els selectius que encapçalaven les apreciacions europees eren el CAC-40 i l’Eurostoxx-50, amb avenços que superaven el 2% i el punt i mig percentual, respectivament. A l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street obrien amb lleugeres pujades amb les bones dades de vendes minoristes com a principal catalitzador. A més a més, la bona notícia sobre l’evolució de la vacuna per part de la farmacèutica Pfizer tornava a donar ànims als inversors i deixava enrere el mal sabor de boca que havia donat J&J dies abans. Pel que fa al mediàtic pacte sobre ajudes fiscals entre Republicans i Demòcrates sembla que s’haurà d’esperar com a mínim una setmana més. Respecte a les divises, el tipus de canvi eurodòlar tornava a superar els nivells d’1,17 i finalitzava la sessió europea amb lleugeres apreciacions de l’euro respecte del dòlar.

Categories: General Tags: