Home > General > Els mercats es tenyeixen de vermell

Els mercats es tenyeixen de vermell

16/10/2020

Dia mogut per als mercats després que l’evolució de la pandèmia segueixi empitjorant al vell continent, fent que les restriccions cada cop siguin més severes arreu d’Europa. França i els Països Baixos són dos dels principals països que enduriran les restriccions fent tancar bars i restaurants i limitant la mobilitat. Als Estats Units, el que preocupava més era el bloqueig del nou pla d’ajudes fiscals que han d’aprovar de mutu acord Demòcrates i Republicans. Continuant a l’altra banda de l’Atlàntic, les sol·licituds inicials per subsidi d’atur han augmentat aquesta darrera setmana apropant la xifra a les 900.000 sol·licituds. Pel que fa al Regne Unit, les negociacions del Brexit semblen estar en un punt crític amb força tensió entre Johnson i la Unió Europea mentre s’endureixen les mesures anti-Covid i s’eleva el nivell d’alerta a la capital, Londres. En aquest context, els mercats de valors registraven una mala jornada arrossegats per la incertesa que generen noves restriccions. A Europa, les caigudes eren profundes, superant els dos punts percentuals en els principals índexs europeus. El col·lectiu espanyol, l’IBEX-35, registrava la menor caiguda i es deixava l’1,44% per tancar sobre els 6.800 punts. A Wall Street també obrien amb caigudes generalitzades. En aquest cas, l’índex més damnificat era el Nasdaq, que perdia més d’un punt percentual al tancament de la sessió europea. El tipus de canvi eurodòlar retrocedia per situar-se a nivells d’1,1696.

Categories: General Tags: