Home > General > L’FMI actualitza les previsions econòmiques

L’FMI actualitza les previsions econòmiques

15/10/2020

La compareixença pública dels representats dels Fons Monetari Internacional va servir per actualitzar les previsions de cara a final d’any i el proper. Van destacar negativament les expectatives del nostre país veí, Espanya, que se situa com un dels pitjors països en relació amb el creixement en l’àmbit europeu de cara a final d’any, i on preocupen bastant els nivells de deute sobre el PIB, que podria arribar a superar el 123% en els propers mesos, alhora que també ho fan els nivells d’atur. Malgrat el gerro d’aigua freda sobre Espanya, l’IBEX-35 liderava els avenços dels selectius europeus més representatius mentre que la resta tenien un comportament mixt. Sembla que l’activació de noves mesures restrictives de moviment a diferents països del vell continent torna a preocupar els inversors, que veuen com nous confinaments parcials podrien encara acabar d’enfonsar més l’any, mentre que cada vegada sembla més utòpic trobar una vacuna abans del Nadal. La nova temporada de presentació de resultats trimestrals als Estats Units va començar amb la totalitat dels selectius en territori negatiu i la segona jornada seguia la mateixa tònica, tot i que les correccions no superaven en cap dels tres índexs el punt percentual a tancament de sessió europea. El refredament en les negociacions pel nou pla d’ajuda fiscal entre Republicans i Demòcrates, que alguns analistes ja veuen més factible que s’acabi firmant després de les eleccions, no és un factor que tampoc ajudi a capgirar la situació.

Categories: General Tags: