Home > General > Mercats indecisos a l’inici de la temporada de resultats

Mercats indecisos a l’inici de la temporada de resultats

14/10/2020

La temporada de publicació de resultats es donava per iniciada ahir amb la publicació de grans companyies americanes com Delta Airlines, BlackRock, JPMorgan o Johnson&Johnson. Aquesta última després d’haver aturat els assajos clínics de la seva vacuna experimental contra la Covid-19, en detectar que un voluntari es posava malalt de manera inexplicable. Per la seva banda, ja de manera particular i habitual, Donald Trump tornava als escenaris de campanya electoral sense mascareta. El president americà presumia de la seva ràpida i forta recuperació de la Covid i prometia a tots els americans que disposarien dels mateixos fàrmacs que l’havien curat a ell. La macro destacada de la jornada la protagonitzava l’índex ZEW de confiança inversora a alemanya en presentar una dada molt per sota de l’esperada i lluny de la publicada durant el mes de setembre. Els mercats europeus completaven la jornada a la baixa amb caigudes que se situaven als voltants del punt percentual. L’IBEX-35 liderava les caigudes amb una pèrdua de l’1,09%. Als Estats Units, la jornada començava mixta. La falta de novetats en el nou pla d’ajudes fiscals entorpia l’optimisme de la setmana passada, causant incertesa en els mercats que, de nou, busquen un catalitzador per justificar les pujades de les últimes setmanes. A tancament del mercat europeu, l’únic índex americà que es mantenia positiu era el Nasdaq. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI registraven pujades superiors als dos punt percentuals, situant-se a 42,54 i 40,38 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: