Home > General > Presa de beneficis en una jornada de força volatilitat

Presa de beneficis en una jornada de força volatilitat

25/09/2020

La jornada de dijous començava amb un to d’incertesa i cert acomodament a l’alta volatilitat dels mercats durant les darreres setmanes. La sessió americana de dimecres tancava amb caigudes que arribaven a superar els tres punts percentuals en el cas de l’índex tecnològic NASDAQ. Això causava que durant la matinada de dijous els índexs asiàtics registressin caigudes que s’elevaven per sobre del punt percentual. Europa reaccionava de la mateixa manera i els principals índexs registraven caigudes. La presa de beneficis es fa evident arreu del món. Els principals índexs mundials registren rendiments positius i els inversors no deixaven passar l’oportunitat de reduir exposició a actius de risc davant la segona onada de Coronavirus, sobretot a Europa. Les dades macroeconòmiques d’ahir enviaven senyals mixtos al mercat i no acabaven de discernir una direcció que oferís prou confiança als inversors. Amb tot, els principals índexs europeus finalitzaven la sessió de dijous amb caigudes generalitzades que en el cas del col·lectiu espanyol Ibex-35 se situava a l’entorn del 0,15%. Pel que fa als Estats Units, la xifra de vendes de nous habitatges agradava als inversors i els índexs iniciaven la sessió lleugerament a l’alça. Al finalitzar la sessió europea, els mercats americans seguien positius amb el NADSAQ liderant les pujades. L’índex tecnològic americà acumula un retorn des de principis d’any del 22%. El tipus de canvi eurodòlar tornava a registrar nous mínims i retrocedia fins a situar-se a nivells de 1,1639.

Categories: General Tags: