Home > General > Europa resisteix les caigudes americanes durant la sessió d’ahir

Europa resisteix les caigudes americanes durant la sessió d’ahir

24/09/2020

Dia intens de publicació de dades macroeconòmiques arreu del món. La publicació del PMI manufacturer i de serveis marcava el ritme de la sessió d’ahir, que deixava sentiments contraris als dos costats de l’Atlàntic. El PMI manufacturer sorprenia tant Europa com els Estats Units i se situava en zona d’expansió econòmica a la majoria dels països. No obstant això, el PMI de serveis no satisfeia les expectatives dels inversors i en alguns casos retrocedia respecte a l’última publicació. Tot això en un context en què la situació de la pandèmia mundial sembla empitjorar, sobretot a Europa, on es tornen a implementar mesures restrictives que afecten principalment el sector dels serveis. A Europa els mercats reaccionaven a l’alça a la publicació dels PMI i pujaven amb moderació, impulsats també pels guanys dels mercats americans durant la sessió de dimarts. Així doncs, el FTSE-100 britànic encapçalava els guanys al vell continent amb una plusvàlua superior al punt percentual. A l’altre costat de l’Atlàntic, Wall Street obria a la baixa amb el Nasdaq liderant les caigudes. Pel que fa al petroli, els preus del barril de Brent i del petroli cru WTI se situaven a 41,92 i 40,09 dòlars, respectivament. Per la seva part, l’or registrava una caiguda propera al 2% que el situava a nivells de 1.870 dòlars. El tipus de canvi eurodòlar registrava mínims des del mes de juliol passat i se situava a nivells d’1,1668 en finalitzar la sessió europea.

Categories: General Tags: