Home > General > El canvi d’estació trastoca els mercats

El canvi d’estació trastoca els mercats

22/09/2020

Coincidint amb el canvi d’estació i amb els venciments trimestrals d’opcions sobre índexs i rebalancejos de carteres, la jornada es va aprofitar per dur a terme una forta recollida de beneficis, en què la part europea es va endur una severa correcció generalitzada en la primera sessió de la setmana superior al 2,5% i arribant a superar el 4% en el cas del DAX alemany. Amb els nivells de contagis tornant a repuntar globalment i la mala notícia sobre el segon cas d’efectes col·laterals en la recerca de la vacuna per part de la Universitat d’Oxford, sembla que els ànims han tornat a baixar i es veu més lluny la cura del virus. Els temors sobre nous confinaments o restriccions severes en la mobilitat van tornar a ser un dels principals maldecaps dels inversors, que davant de la poca visibilitat van aprofitar per tancar posicions en els actius més arriscats. Des dels Estats Units tampoc ajuden les notícies sobre el desacord entre republicans i demòcrates per tal d’injectar noves ajudes econòmiques a la població, que sembla que pot estar sent utilitzat com a argument electoral de cara a les eleccions generals del novembre. Els selectius de Wall Street no aconseguien desconnectar de la davallada dels selectius del Vell Continent i a tancament de la sessió europea cotitzaven en territori negatiu, en què destacava la correcció del Dow Jones superior al 2,5%. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar mostrava una apreciació del dòlar respecte de l’euro de prop del 0,8%, per situar-se a nivells d’1,174.

Categories: General Tags: