Home > General > Els Estats Units registren la pitjor caiguda del PIB des dels anys 40

Els Estats Units registren la pitjor caiguda del PIB des dels anys 40

31/07/2020

Les dades macroeconòmiques de dijous inundaven els mercats de renda variable d’un ambient pessimista en què la incertesa i la preocupació dels inversors per la desacceleració de la recuperació econòmica als Estats Units eren notables. A l’altra banda de l’Atlàntic, els Estats Units registraven la pitjor davallada del PIB des de la Gran Depressió, amb una caiguda del 32,9% corresponent al segon trimestre d’enguany. Tanmateix, el Departament de Treball americà va anunciar un nou augment de sol·licituds de subsidis d’atur, que en el seu còmput total superaven els 17 milions. A Europa les dades macroeconòmiques tampoc eren positives, però eren més esperançadores que les americanes. A Alemanya, el PIB sofria una caiguda del 10,1% durant el segon trimestre de l’any. Per la seva part, Espanya donava a conèixer l’IPC anual, que se situava a -0,7, la qual cosa deixa el país de la península Ibèrica en un escenari deflacionista. La falta d’estímuls positius va provocar una forta caiguda generalitzada dels mercats. A l’Eurozona les caigudes se situaven a l’entorn dels tres punts percentuals. L’índex més castigat va ser el DAX alemany, que registrava una caiguda de 3,52%. Als Estats Units, l’obertura de Wall Street no va ser diferent i els índexs principals registraven caigudes d’entre un i dos punts percentuals. El NASDAQ tornava a posicionar-se com a millor índex americà de la jornada. Amb tot, la volatilitat esperada, mesurada amb l’índex S&P 500 VIX, pujava amb força i se situava a nivells de 27 punts. El petroli també acompanyava el moviment baixista de la jornada i el Barril de Brent perdia els 43 dòlars, amb una caiguda superior al 2,50%.

Categories: General Tags: