Home > General > Mercats a l’espera de nous estímuls

Mercats a l’espera de nous estímuls

29/07/2020

Les dades macroeconòmiques i les notícies geopolítiques tornaven a ser gairebé inexistents durant la jornada de dimarts i van deixar els bancs centrals com a principals protagonistes. L’únic indicador rellevant era l’índex de confiança dels consumidors als Estats Units per part de la Conference Board, amb un resultat inferior a l’estimat. Per una banda, el Banc Central Europeu prorrogava la prohibició de pagar dividends pels bancs de l’Eurozona per tal que acumulessin reserves davant d’un possible escenari negatiu en els propers mesos. D’altra banda, la Reserva Federal dels Estats Units iniciava el Comitè Federal de Mercat Obert en què es debat els següents passos a emprendre en política monetària. No obstant, els resultats de la reunió no es coneixeran fins dimecres. A Europa els índexs cotitzaven mixtes. L’Ibex-35 liderava les pujades amb beneficis que rondaven el punt percentual i recuperaven part de la caiguda del dia anterior. El FTSE MIB italià se situava com a principal perdedor de la jornada amb una caiguda propera al mig punt percentual. Als Estats Units, els principals índexs americans obrien a la baixa amb pèrdues properes als 50pbs però al moment de tancament de la sessió europea havien recuperat terreny i el S&P 500 cotitzava pràcticament pla. Pel que fa al petroli, el vermell s’imposava durant la jornada per la preocupació generalitzada per una possible disminució de la demanda. L’or seguia la seva particular senda positiva i es mantenia per sobre dels 1.900 dòlars. El tipus de canvi EUR/USD se situava a nivells de 2018 a 1,1714.

Categories: General Tags: