Home > General > El sector tecnològic segueix al capdavant

El sector tecnològic segueix al capdavant

28/07/2020

L’última setmana de juliol començava amb incertesa i el neguit dels inversors per l’escalada de tensions entre els Estats Units i la Xina i l’augment de casos de contagis de la Covid-19 arreu del món. D’una banda, el conflicte entre les dues potències mundials va anar-se coent durant el cap de setmana, fet que va causar el tancament d’un consolat americà a la Xina.  D’altra banda, la pandèmia  mundial de la Covid-19 seguia sumant casos i complicant la “nova normalitat” que s’havia instaurat a principis de juny a Europa. En aquest sentit, el Regne Unit va instaurar una quarantena obligatòria per a aquells passatgers que vinguessin d’Espanya davant dels nombrosos brots que existeixen a la península. A nivell macroeconòmic, les dades publicades dilluns eren poc rellevants tret de l’índex IFO de confiança empresarial d’Alemanya, que sorprenia els inversors en obtenir una dada superior a l’esperada. Els mercats europeus reaccionaven a aquesta darrera publicació positivament i cotitzaven lleugerament a l’alça durant tota la sessió. No obstant, l’Ibex 35 sofria caigudes superiors al punt percentual. A l’altre costat de l’Atlàntic, els mercats americans obrien a l’alça impulsats pel sector tecnològic amb la vista posada en noves publicacions de resultats a finals d’aquesta setmana. Al tancament de la sessió europea, els índexs americans continuaven cotitzant en verd i els europeus finalitzaven la sessió amb lleugeres pèrdues. Pel que fa a les matèries primes, el barril de petroli Brent se situava a nivells dels 43 dòlars. L’or registrava nous màxims històrics en superar els 1.930 dòlars.

Categories: General Tags: