Home > General > Els selectius europeus troben dificultats per seguir a l’alça

Els selectius europeus troben dificultats per seguir a l’alça

23/07/2020

Si bé la primera sessió de la setmana començava amb apujades generalitzades en els actius més arriscats del Vell Continent i de Wall Street, la tònica canviava totalment en la sessió de dimarts, que deixava entreveure que gran part del Pla de Recuperació Econòmica Europeu ja estava descomptat als mercats. D’aquesta manera vivíem la 2a sessió setmanal, en què predominava la tònica baixista i molts inversors han aprofitat per consolidar beneficis tot i que s’han vist moltes portades de mitjans de comunicació anunciant que els inversors globals ja tornen a tenir al punt de mira Europa després de la ràpida i bona gestió del virus i de les mesures econòmiques implementades per impulsar de nou l’economia. Enmig de l’augment de casos continuats als Estats Units, Donald Trump va comparèixer públicament i va dur a terme una compareixença molt més realista pel que fa a la manera d’enfocar la ràpida expansió i va citar que la situació seguiria ennegrint-se abans de veure una clara millora. Així doncs, l’actual president americà canvia el discurs, potser com a maniobra política per tal de guanyar més vots de cara a les eleccions generals del proper novembre. D’altra banda, inversors tornaven a mostrar preocupacions en relació amb la guerra comercial, després que el consolat xinès es veiés obligat a tancar la ciutat de Houston. Aquest fet ha incrementat la tensió entre ambdues potències mundials i torna a prendre molt de pes de cara a final d’any.

Categories: General Tags: