Home > General > L’Eurogrup arriba a un acord

L’Eurogrup arriba a un acord

22/07/2020

Després de dures negociacions, els líders de la UE van arribar a un acord sobre el Pla de Recuperació Econòmic. L’acord final manté la dotació original de 750.000 milions d’euros però redueix el volum de les subvencions a 390.000 milions d’euros (de la proposta inicial de 500.000 milions d’euros), permet als països de nord mantenir els seus reemborsaments pressupostaris i inclou un seguit de compromisos pel que fa al Pla de Recuperació. Encara que l’acord redueix significativament la proporció de subvencions i la complexitat de l’estructura de governança podria retardar els desemborsaments en el futur.  Una vegada més queda clar que la manera d’afrontar la crisi sanitària al continent europeu ha estat totalment diferent a les últimes vistes en el passat, on la lentitud i la ineptitud a l’hora de prendre les decisions van agreujar notablement l’economia europea. Cop damunt la taula per part dels governs europeus, que sumen positivament a les decisions monetàries ja preses pel Banc Central Europeu a falta només de trobar una possible cura o vacuna per al fatídic virus, que cada vegada sembla més a prop després de les notícies de diverses empreses anunciant ràpids avenços en el desenvolupament de la cura. Mentrestant, els selectius més representatius del Vell Continent consolidaven una sessió generalment a l’alça impulsats pels avenços aconseguits mentre que a Wall Street l’efecte contagi era un fet i també cotitzaven amb moderades pujades.

Categories: General Tags: