Home > General > Es dispara l’eufòria als mercats

Es dispara l’eufòria als mercats

06/06/2020

Aquest any, la frase sell in may and go away no va ser representativa, i la dita més encerta ha estat buy in may and stay in play, on seguint amb la bona tendència, la primera setmana de juny ha acabat amb pujades acumulades severes en els selectius europeus i amb una contínua apreciació de Wall Street. El catalitzador molt positiu que ha catapultat a l’alça les borses mundial ha estat la lectura de les creacions de nous llocs de treball als Estats Units, on s’esperava una davallada de 8 milions i ha acabat en terreny positiu de 2,5 milions, molt allunyat del que s’esperava el mercat. La notícia ha disparat l’eufòria als selectius americans en què l’S&P-500 era capaç de superar els 3.200 punts, gairebé tornant a nivells de màxims històrics, i el Nasdaq, el selectiu més tecnològic, topava amb les resistències en quotes històriques a tancament de la sessió europea. Les ajudes fiscals per part del govern americà i les monetàries per part de la Reserva Federal han aconseguit una recuperació en V de Wall Street fins a dia d’avui, enmig d’una desconnexió flagrant de la situació a l’economia real i la situació als mercats financers.  No ha faltat temps perquè el president dels Estats Units, Donald Trump, sortís públicament a presumir de les bones dades i de la ràpida recuperació dels mercats financers, sempre en clau de sumar vots per a la reelecció de cara al novembre i per deixar en segon pla les revoltes que hi ha al país de les 50 estrelles.

Categories: General Tags: