Home > General > Torn del Banc Central Europeu

Torn del Banc Central Europeu

05/06/2020

La jornada d’ahir va ser bastant dinàmica pel que fa a la diversitat de notícies macroeconòmiques que es van fer públiques, en què va destacar la compareixença del BCE, amb Christine Lagarde al capdavant. La presidenta va voler conscienciar els inversors que la probabilitat d’una tornada en V de l’economia com s’ha especulat multitud de vegades des de l’aparició del famós virus és bastant improbable, com a mínim al Vell Continent. Malgrat el gerro d’aigua freda que llançava pel que fa a la recuperació, també hi havia novetats positives per als mercats, com ara l’ampliació del QE (programa d’expansió quantitativa), que pujava fins a la suma de 600.000 milions d’euros i que com a mínim durarà fins a l’estiu del 2021. Els pronòstics que fan a dia d’avui des del BCE són que no s’arribi a recuperar nivells previs a la crisi fins al 2023. Pel que fa als tipus d’interès i a la facilitat de dipòsit no hi va haver canvis, tal com esperava el mercat. Això doncs, el discurs de la presidenta francesa donant un toc de realitat macroeconòmica va ser el que va frenar la ratxa de diversos dies consecutius a l’alça dels selectius europeus, que han aconseguit retallar l’ampli diferencial que s’ha generat si el comparem amb els selectius americans. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street obrien a la baixa, esquitxats negativament pel discurs del BCE, tot i que puguin discrepar pel que fa a les afirmacions de com serà la recuperació, com a mínim si tenim en compte l’excel·lent comportament del Nasdaq durant la crisi.

Categories: General Tags: