Home > General > Europa segueix en bona sintonia

Europa segueix en bona sintonia

04/06/2020

Els selectius europeus es van anotar una nova jornada rodona pel que fa als mercats de renda variable, on en dues setmanes han aconseguit reduir el gran diferencial que s’estava veient amb els selectius de Wall Street. El DAX alemany liderava els avenços del Vell Continent, amb pujades del 3,88%, seguit de ben a prop del FTSE MIB italià (3,54%) i de l’Eurostoxx (3,50%). La resta de mercats més representatius s’apreciaven per sobre dels dos punts percentuals, en una magnífica jornada protagonitzada per la millora dels PMI de serveis i compostos europeus. La lectura va continuar en terreny negatiu, tot i que les millores que es van veure van estar per sobre del que s’esperava el mercat i els resultats es van digerir positivament. A més, les expectatives de noves intervencions en forma de compres d’actius, finançament de governs i empreses per part del Banc Central Europeu estan alterant a l’alça la recuperació de l’economia europea, com ja es va veure fa escassament poc als mercats americans. Cal recordar que les decisions del BCE han d’estar recolzades per diversos països i sovint és complicat i tediós poder arribar a solucions ràpides i eficaces com va passar a Amèrica. Des de la Xina també arribaven notícies molt positives pel que fa al PMI Caixin de serveis, que tornava a situar-se en fase expansiva, fet que s’ha interpretat com a molt positiu arreu del món ja que el país asiàtic està en fase més avançada de la recuperació i serveix com a guia parcial per a Europa i Amèrica.

Categories: General Tags: