Home > General > Trump posa de nou els mercats en alerta

Trump posa de nou els mercats en alerta

30/05/2020

Després d’una setmana molt bona per a la renda variable, en què especialment ha brillat l’europea, que s’havia quedat molt enrere gràcies al nou pla de reconstrucció econòmica per als països de l’eurozona, Trump ha propiciat una consolidació als mercats. El temor a una nova onada d’aranzels encreuats entre les dues potències econòmiques mundials ha tornat a ocupar les majors preocupacions en els inversors, i molts han aprofitat per consolidar els beneficis abans de la reunió que durà terme el president dels Estats Units, on també s’espera una resposta a la llei interna de seguretat nacional xinesa a Hong Kong. Recordem que el rerefons d’aquestes tensions són en gran manera per fer-se amb lideratge del desenvolupament de la tecnologia 5G. D’altra banda, en clau americana destaquen les paraules del portaveu de la Reserva Federal americana, Jerome Powell, que s’ha refermat en la seva negativa d’abaixar els tipus d’interès a terreny negatiu, a més a més de mencionar que han hagut de dur a terme accions molt més enllà del que tenien previst per tal de minimitzar els efectes col·laterals del virus en l’economia. Pel que fa als selectius del Vell Continent, la sessió europea acabava amb la totalitat dels selectius corregint, en què la majoria ho feien superant el punt percentual mentre que els selectius americans cotitzaven amb lleugeres pèrdues en espera de la compareixença de Donald Trump.

Categories: General Tags: