Home > General > Nou pla de reconstrucció europeu

Nou pla de reconstrucció europeu

28/05/2020

La notícia sobre un nou pla de reconstrucció per a l’economia del Vell Continent valorat en 750.000 milions d’euros va ser el principal propulsor de la tercera sessió consecutiva dels selectius europeus generalitzadament a l’alça. Aquest pla beneficiaria en gran part els països més afectats, com han estat Espanya i Itàlia, i ho farien en forma de subvencions i/o préstecs. També, en menor grau, països com Portugal, França i Grècia se’n veurien beneficiats. Recordem que els països mencionats anteriorment tenen una gran dependència del sector turístic, que és un dels que més aporta al PIB de les seves respectives economies. Malgrat tota l’eufòria que s’ha viscut als mercats, la proposta de la Comissió Europea encara ha de ser acceptada abans de cantar victòria, i cal ser prudent encara més després de les negatives de diversos països del nord d’Europa, com s’ha vist en les últimes propostes fetes. En cas d’aprovar-se, les ajudes econòmiques no es podrien aplicar possiblement fins al 2021. El selectiu que més avançava era l’IBEX-35, per sobre del 2,40%, seguit de ben a prop pel CAC-40, amb apreciacions al voltant de l’1,80%, i del l’Eurostoxx-50, que ho feia lleugerament per sota del selectiu francès. Les notícies provinents d’Europa tenien un ampli ressò en el tipus de canvi eurodòlar, que durant la sessió mostrava una moderada apreciació de l’euro respecte al seu homòleg americà, arribant a superar amb força el nivell d’1,10, tot i que va acabar finalitzat la sessió europea lleugerament per sota.

Categories: General Tags: