Home > General > La reobertura econòmica europea dona ales als mercats

La reobertura econòmica europea dona ales als mercats

26/05/2020

L’última setmana de maig ha servit per començar a conèixer quines mesures es prendran als diversos països de l’eurozona per tal d’intentar salvar la temporada estival i el sector turístic en gran manera. L’obertura dels selectius europeus era molt positiva i els valors més lligats al sector serveis, els que més havien patit durant la crisis sanitària, prenien un fort impuls a l’alça. A l’IBEX-35 destacaven les fortes pujades de Melià hotels, que s’apreciava per sobre del 26%, i també destacava molt positivament IAG, l’empresa d’aerolínies, que pujava un 13%. La resta del selectiu espanyol cotitzava a l’alça per l’efecte contagi positiu, a excepció de Bankia, Bankinter i Cellnex, que finalitzaven pràcticament planes. Els selectius més representatius del Vell Continent van viure una jornada a l’alça i van finalitzar la sessió amb apreciacions superiors al punt percentual. La sessió d’ahir va destacar per l’escassa volatilitat vista als mercats, deguda en gran manera a la festivitat al Regne Unit, sumada al Memorial Day als Estats Units. Pel que fa a les dades macroeconòmiques, l’indicador avançat de confiança empresarial IFO va resultar tenir una lectura molt més positiva del que s’esperava. A més a més, va destacar la lleugera influència del foc encreuat de declaracions en relació amb la guerra comercial, que fa setmanes que està esdevenint un detonant a la baixa dels mercats.

Categories: General Tags: