Home > General > L’S&P-500 no pot amb els 3.000 punts

L’S&P-500 no pot amb els 3.000 punts

23/05/2020

Fa unes setmanes que hem vist diversos dies els intents d’atac als 3.000 punts del selectiu més representatiu de Wall Street sense èxit. L’Standar and Poors-500 està fluctuant amb lateralitat des de la forta recuperació iniciada el 23 de març, després de les fortes caigudes, però els inversors no semblen del tot convençuts per poder trencar la barrera psicològica dels 3.000, a falta de catalitzadors positius com podrien ser un anunci d’una nova vacuna o medicament existent que pogués controlar el virus o una millora de les dades macroeconòmiques exponencial que mostrés una represa de la normalitat que es vivia a principi d’any. Tot i això, els inversors saben que Donald Trump, en plena campanya per ser reescollit president dels Estats Units el novembre vinent, farà tot el que estigui a les seves mans i més per arribar a final d’any amb uns mercats americans ben forts, i aquesta vegada com ja hem pogut comprovar comptarà amb l’ajuda de Jerome Powell, president de la Reserva Federal Americana. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius europeus viuen una situació bastant distant a l’americana, on la debilitat econòmica degut a no haver estat capaços d’estalviar quan les economies anaven vent en popa mostrada per alguns països ha estat castigada àmpliament als mercats financers, com és un clar exemple l’IBEX-35 espanyol o el FTSE MIB italià, que acumulen pèrdues des de principis d’any aproximades del 30% i 28%, respectivament.

Categories: General Tags: